ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)7.4.09

Moottoritie on kuuma...


Dubain liikenteessä esiintyvät muun muassa seuraavat ilmiöt: u-käännökset, tietyöt, monikaistaisuus sekä liikenneympyrät.

Käväisin tänään Outlet Mallissa, joka sijaitsee Al Ainin tien varrella. Meiltä kotoa sinne ajaa noin 10 minuuttia moottoritietä Al Ainin suuntaan. Takaisin tulo kestää kauemmin, sillä sieltä ei ole mahdollista kääntyä moottoritielle Dubain suuntaan. On pakko jatkaa moottoritietä Al Ainin suuntaan ja kääntyä takaisin päin seuraavassa liittymässä. Mittasin tänään, että takaisin tullessa matka on 10 km pitempi! Kaikenlaiset u-käännökset ovat Dubaissa hyvin tyypillisiä. Jokapäiväisiä. Jokatuntisia.

Dubaissa eksyy helposti. Sen takia on aina syytä noudattaa jo kokeiltuja reittejä, eikä etsiä oikoteitä. Ongelmana ovat kuitenkin tietyöt, joiden takia opastukset muuttuvat tiheään. Ensimmäisenä kuukautenamme täällä oli eräänä aamuna todella sumuista. En uskaltanut laittaa lapsia koulubussiin, vaan päätin ajaa heidät sinne itse sumun hälvettyä. Äiti ajaa! Minulla oli paperilla tarkat ohjeet, kuinka ajaa kouluun. Edellisen yön aikana oli kuitenkin yhden risteyksen opasteet vaihdettu tietöiden takia. Vähän kyseisen risteyksen jälkeen tajusin valinneeni väärän suunnan. Autoni loittoni yhä kauemmaksi ja kauemmaksi koulukorttelista. Tunnin hortoilin eri moottoriteillä ja sitten löysin ihan sattumalta kotiin. Huh helpotusta. Siitä päivästä ei tullut koulupäivää, vaan kotipäivä.

Sheikh Zayed Road ja Emirates Road ovat kummatkin paikoittain 7-kaistaisia. Oikeanpuolimmaisen kaistan täyttävät kuorma-autot, joten siitä kannattaa pysyä kaukana, ellei halua lavoilta tippuvia tavaroita päällensä. Vasemmanpuolimmaisella kaistalla ajavat paikalliset autoilijat tuhatta ja sataa, autoissaan tummennetut lasit. Kultainen keskitie on siis täälläkin totta, mikäli haluaa pysyä hengissä.

Liikenneympyrät ovat Dubaissa oma lukunsa. Erityisesti ne monikaistaiset. Autoilijat tulevat hyvin eri kulttuureista, ja heillä kaikilla on oma käsityksensä liikenneympyröistä ja vilkun käytöstä. Erään tuttavani mies täällä joutui liikenneympyrässä kolariin, kun muuan aasialainen autoilija ajoi suoraan liikenneympyrään väistämättä siellä jo olevia autoja. Poliisille aasialainen totesi, ettei hän ollut koskaan aiemmin elämässään nähnyt liikenneympyrää. No nyt oli.

Ei kommentteja: