ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)30.3.09

Kamelista kaveri


Tiesitkö, että kameli voi pissata 7 litraa kerralla!

Eräänä perjantai-iltapäivänä lähdimme etsimään kameliraveja. Olin saanut kursseiltani seikkaperäiset selostukset paikasta ja ajasta. Paikka oli oikea, aika väärä. Ystävälliset beduiinit antoivat kuitenkin meidän vierailla kamelitalleissaan, ja nostivat nuorimman lapseni jopa kamelin selkään.

Lauantaina palasimme toiveikkaina samaan paikkaan. Raviradan vieressä kulki hiekkatie, ajoimme sitä eteenpäin kameleita etsien. Löytyi! Vastakkaisesta suunnasta ravasi yhtäkkiä joukko kameleita ravirataa pitkin meitä kohden, ja viitisen autoa seurasi niitä hiekkatiellä - he olivat tulossa suoraan meidän päällemme! He näyttivät meille kiivaasti valomerkkejä. Paniikki! Onneksi tien ja raviradan välissä oli rako, johon pieni automme juuri ja juuri mahtui. Pelastuimme. Sydämemme hakkasivat varmasti yhtä lujaa kuin ohi ravaavien kameleiden sydämet.

Kameleiden selässä oli pienet robotit ohjaamassa niitä. Olen kuullut, että pikkupoikien käyttäminen kameliraveissa olisi nykyään kiellettyä.

Ravit olivat ihan oma maailmansa. Olimme ainoat ulkomaalaiset joukossa. Kameliravit olivat niin mielenkiintoista katseltavaa, että kahden viikon päästä lauantai-iltapäivänä palasimme katsomaan raveja vieraidemme kanssa. Paikalla ei ollut ristinsielua. Ei kamelin kamelia. Taasko paikka oli oikea, aika väärä?

Ei kommentteja: