ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS



--------------------------------------------------



DUBAI TUTUKSI (BLOGI)



31.3.09

Dubaissa tapahtuu

Viime viikonloppuna Dubaissa oli vuosittainen raviurheilun Dubai World Cup. Kilpailu pidettiin viimeistä kertaa Nad Al Sheban raviradalla, joka on avattu vuonna 1996. Ensi vuonna kisat pidetään vasta rakenteilla olevalla Meydan:in raviradalla.

Viime viikonlopun World Cupissa amerikkalainen ravihevonen Well Armed voitti 6 miljoonan dollarin jättipotin 14 pituudella. Potti on suurin ravimaailmassa jaettava rahapalkinto.

Kisoissa mainetta ja kunniaa niitti Arabiemiirikuntien oma jockey Ahmad Ajtebi voittaen Groupe I:n kilpailut ravihevosilla nimeltä Gladiatorus ja Eastern Anthem, jotka molemmat kuuluvat Al Maktoum -suvulle. Hevosmaailmassa Ahmad Ajtebi ei vielä ole kovin tunnettu, mutta sen sijaan kamelijockeyna hän on voittanut lähet 300 kameliravit Arabiemiirikunnissa 1990-luvun puolivälissä, jolloin hän oli vielä alle 30-kiloinen (ja alle 10-vuotias! toim.huom.). Nyt tällä 21-vuotiaalla jockeylla lienee loistava tulevaisuus edessään.

***

Dubain hallitsija sheikki Mohammed Bin Rashid al Maktoum on julkaissut kirjan "Poems from the desert". Se sisältää englanninkieliset käännökset sheikki Mohammedin 27:stä arabian kielellä kirjoittamasta runosta, jotka ovat Golfin alueen perinteistä Nabati-tyyliä.

Kirjaan alkusanat kirjoittanut kirjailija Paulo Coelho kirjoittaa näin: "Sheikh Mohammed reveals his passions but tempers them with justice and tolerance. Writing is an act of courage. But it's worth taking the risk and His Highness's poems help us to understand better the soul of a man and the heritage of a nation."

Ei kommentteja: