ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)7.11.11

Matka Liwaan
Uskokaa tai älkää, mutta majatalossamme oli viime viikolla 9 vierasta. Ja 9 vierasta + 5 omaa = 14. Vipinää ja vilskettä. Vierailijoiden ohjelmaan kuului vesiurheilua, brunch merenrannalla, illallinen Bastakiyassa, shoppailua soukeissa ja ostoskeskuksissa, merta ja uima-allasta...

Parasta viikossa oli kuitenkin yhteinen kolmen päivän pituinen matkamme Abu Dhabin emiraattiin. Ensimmäisenä kohteenamme oli Abu Dhabin upea Sheikh Zayed Grand Mosque. (Kyllä, isä, eksyimme taaskin moskeijaa etsiessämme...) Moskeija on valtava ja kaunis ja valtavan kaunis. Sieltä lounaalle Abu Dhabin kuuluisaan hotelliin, Emirates Palaceen. Oletko jo maistanut sydäncapuccinoa?

Pikaisen lounaan jälkeen matkamme jatkui noin 250km länteen kohti Liwa Oasista ja Empty Quarter -aavikkoa (arabiaksi "Rub Al Khali"). Empty Quarter (pinta-alaltaan noin 650000 km2) on maailman laajimpia hiekka-aavikkoja ja myöskin maailman öljyrikkaimpia alueita.

Suureksi pettymykseksemme telttojen pystytys loppui hiekkamyrskyyn. Jouduimme tyytymään hotellimajoitukseen (Liwa Hotel), mutta se ei ollut yhtään hassumpi vaihtoehto suurine uima-altaineen ja tilavine huoneineen. Päivällä samoilimme aavikolla ja kipusimme Moreeb-dyynin huipulle. Moreeb Dune on alueen korkein dyyni (noin 300m korkea, kaltevuusaste 50°). Huipulle nousu oli rankkaa puuhaa. Ja kuten kuvasta näkyy, huipulla tuulee.

Liwassa ihminen on pienen pieni. Ja dyynit suuren suuria.

Ihana miniloma. Menetimme sydämemme dyyneille. Liwa on in!

Paluumatkalla Dubaihin tutustuimme jännään automuseoon (Emirates National Auto Museum), mutta siitä tuleekin sitten ihan oma juttunsa.

Ei kommentteja: