ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)10.11.11

Emirates National Auto MuseumMatkalla Liwasta takaisin Abu Dhabia kohti tutustuimme erikoiseen automuseoon (Emirates National Auto Museum). Kyseinen museo käsittää Abu Dhabin hallitsijasukuun kuuluvan Sheikh Hamad Bin Hamdan Al Nahyanin (hänen isänsä oli kaiketi Abu Dhabin legendaarisen sheikin, Sheikh Zayed Bin Sultan Al Nahyanin, serkku) yksityisen noin 200 auton kokoelman. Museon autot ovat harvinaisia, eksoottisia ja kalliita henkilö- ja kuorma-autoja.

Sheikh Hamadia kutsutaan myös "Sateenkaarisheikiksi" (Rainbow Sheikh), koska hän osti seitsemän upouutta Mercedestä ja maalautti ne sateenkaaren väreillä; yksi jokaiselle viikonpäivälle. Autot on väritetty sateenkaaren väreillä sisustusta myöten.

Guinnessin ennätysten kirjaankin Sheikh Hamad on päässyt rakennutettuaan kuvassa olevan kaksipyöräisen asuntovaunun (pituus 20m, leveys 12m, korkeus 12m), jossa on 8 makuuhuonetta, 8 kylpyhuonetta ja 4 autotallia. Olisi tuollaisella vehkeellä varmaan meidänkin yöpymisemme Liwan dyyneillä onnistunut paremmin!

Sheikh Hamad on miljönääri tai oikeastaan biljönääri, ja hänen uusin tempauksensa oli kaiverruttaa nimensä (HAMAD) omistamansa Al Futaisi -saaren autiomaan hiekkaan viime kesänä. Kaiverruksen leveys on 3km ja korkeus 1km, ja se näkyy avaruuteen asti.

Ja mitähän seuraavaksi...

Ei kommentteja: