ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)6.10.09

Ihanat ilmat

Nyt on lämpötila laskenut hieman; yöllä enää +29°C ja päivällä +37°C. Seuraavat 6-7 kuukautta saanemme nauttia mukavasta säästä. Kannatti tätä odottaa.

Puutarhapöydät ja grillit esiin. Riippumatto paikalleen. Vieraita talo täyteen. Lapset ulos kadulle leikkimään iltaisin. Eläköön taas rullaluistimet, pyörät ja potkulaudat. Elämä on ihanaa.

Eilen illalla pitkästä aika ulkona lenkillä lenkkiporukan kanssa. Hiki virtasi, mutta oli se vaan niin mahtavaa.

Tule Sinäkin juoksemaan Dubain puolikas joulukuun alussa! Ilmoittautumiset www.premiermarathons.com. Näe ja koe Dubainlahden aamu lenkkeillen!

8 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Minulla on ollut uskomattoman huono tuuri Dubain reissuilla viime vuosina. Takavuosina muistan, että opas sanoi että jos siellä loman aikana sataa, sitä voi harvinaisuudessaan verrata lottovoittoon. Maaliskuussa niitä lottovoittoja ropisi lähes matkan joka päivänä, oli oikein kunnon ukon ilmoja joka ilta ja joskus satoi päivälläkin. Parilla edelliselläkin reissulla on muutamana päivänä sadellut ja muutenkin ollut pilvistä enemmän kuin sitä takuuvarmaa aurinkoa.

Mukava että nyt ilmat sopivat ulkoiluun.

Kati kirjoitti...

Moi Tarja! Onpas sinulla todellakin ollut huono tuuri! Meidän täällä asuessamme ovat sateet keskittyneet tammikuuhun. Toivottavasti ensi kerralla sinua onnistaa auringon kanssa:)

Tarja kirjoitti...

Joo, olin edelliset reissut tehnyt marraskuun ja helmikuun välillä, nyt ajattelin ottaa varman päälle ja varattiin matka vasta maaliskuun lopulle. Jo lähtiessä sääennuste näytti huonoa, eka päivä aurinkoa loput pilvistä ja näin kävi. Positiivista, että edes se yksi päivä....:) Joku paikallinen sanoi, että moisia ukonilmoja ei siellä oltu koettu ainakaan kymmeneen vuoteen.
Oltiin keskellä aavikkoa yhtenä iltana kun alkoi salamoida ja sataa, tuli kyllä kiire autoon....:) Mutta koska Dubai on niin paljon muutakin kuin rantalomakohde, ei säät ole koskaan reissua pilanneet. Hyvä sää on vain extraa.

Unknown kirjoitti...

Kiva kuulla, että siellä on hyvät ilmat.. Tiistaina sinne tullaan.. Tässä just matkalaukkuja jo pakkailen, mietin että mitä vaatteita sinne nyt sitten osaa ottaa mukaan.. Onko hyviä vinkkejä? :D Miten nuo olkapäät ja polvet, pitääkö ne olla peitossa?

Kati kirjoitti...

Moi Jenni! Tervetuloa! Tämä on hyvin vapaamielinen maa, ja tulet näkemään täällä vaikka minkälaisia asuja. Ostoskeskusten ovissa lukee "Wear decent clothing", joten itse aina pukeudun sinne sovinnaisesti. Sitä paitsi siellä tulisi kylmä topissa ja minisort-seissa ilmastoinnista johtuen! Pukeudun aina aika sovinnaisesti kaupungille lähtiessäni, rennommin sitten esim. rannalla ja omalla asuinalueellani. Ei teidän sen kummemmin tarvitse pukeutumisesta huolehtia, ottakaa hellevaatteita mukaan, täällä on vielä tosi kuuma!

Anonyymi kirjoitti...

Hei ja terveisiä Suomesta!

Olen tulossa perheeni kanssa sunnuntaina Dubaihin lomailemaan. Odotamme matkaa innolla:)

Pukeutuminen (koodisto) kiinnostaa minuakin. En halua ärsyttää ketään, vaan kunnioittaa maan tapoja. Kirjoitit, että pukeudut julkisella paikalla konservatiivisesti. Tarkoitatko näilläkin ilmoilla pitkiä housuja/hametta sekä käsivarret peittävää puseroa?

Tiedän, että olemme tulossa kaupunkilomalle, emmekä muuallakaan käytä rantavaatteita kaupungilla. Se (ihana) kuumuus/lämpö vaan mietityttää -lähinnä pukeutuminen helteellä.

Olemme omatoimimatkailijoita, emmekä tule minkään matkatoimiston kautta. Olenhan ymmärtänyt oikein sen, että saamme lentokentällä passeihimme tarvittavan viisumimerkinnän?

Kiitos, jo etukäteen:)
Marianne

Kati kirjoitti...

Hei Marianne ja tervetuloa!

Tarkoitan konservatiivisella pukeutumisella esim. t-paitoja (ei toppeja) ja pitempiä sortseja tai hameita. Kunhan vältät ihan miniminiä, niin varmasti on ok. Housut ovat kyllä tällä hetkellä liian kuumat. Lapsilta nyt sallitaan kaikenlainen pukeutuminen.

Saatte automaattisesti lentokentältä turistiviisumin passiinne.

Hauskaa lomaa!

Marianne kirjoitti...

Moi Kati ja kiitos nopeasta vastauksesta!

Kun suunnittelimme matkaamme ja teimme tarvittavat varaukset, olimme aivan innoissamme lähdöstä -Eurooppa ja lähialueet on kolottu:)

Netissä "pyöriminen" on aina vähän riskialtista -kohtaa niin monenlaisia tarinoita... Siksi itselleni tuli viime hetken hätä koskien juuri pukeutumista. Maalaisjärjellä jne. pärjää varmasti missä vaan.

Täältä vesisateesta on ihanaa lähteä lämpöön ja aurinkoon!

Kaikkea hyvää:)
-Marianne