ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)2.7.09

IRENA JA MASDAR CITY

Kesäkuun viimeinen päivä Arabiemiraatit valittiin IRENA:n päämajaksi. IRENA (International Renewable Energy Agency) perustettiin Bonnissa 26.1.2009 tarkoituksenaan lisätä ja ylläpitää uusiutuvien energiamuotojen käyttöä.

Viime viikolla osui silmääni Gulfnewsin artikkeli, jossa haastateltiin asian pohjalta muun muassa Matti Lassilaa, Suomen Abu Dhabin suurlähettilästä. Hän kannatti Arabiemiraattien valintaa IRENA:n pääpaikaksi, sillä ne sijaitsevat ideaalisesti idän ja lännen välissä. Hän myös katsoi Arabiemiraattien edistyksen askeleiden uusiutuvien energiamuotojen käytössä ansaitsevan tunnustusta.

IRENA:n pääkonttori tulee sijaitsemaan Masdar Cityssä (Abu Dhabi), jota rakennetaan parhaillaan. Se tulee olemaan maailman ensimmäinen hiilidioksiiditon ja jätteetön kaupunki, joka tuottaa energiansa yksinomaan uusiutuvista energiavaroista. Masdar Cityn valmistuttua Abu Dhabin tavoitteena on tuottaa 7 % energiantarpeestaan uusiutuvista energiavaroista vuoteen 2020 mennessä.

Kesäkuun alussa yhdistettiin Masdar Cityn jo valmistunut uusi aurinkoenergian tuotantolaitos Abu Dhabin kaupungin voimaverkkoon. Se tuottaa 10 MW puhdasta sähköä, joka tullaan käyttämään Masdar Cityn rakentamiseen.

Abu Dhabin lisäksi myös muilla emiraateilla on suunnitelmia uusiutuvien energiamuotojen suhteen. Fujeirah tullee käyttämään hyväkseen tuulienergiaa. Dubaihin suunnitellaan alueen suurimman aurinkoenergian tuotantolaitoksen rakentamista. Aurinkoahan täällä taatusti riittää!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos aiemmasta vastauksesta. lämpötilat eivät sinänsä kauhistuta, pidämme kuumasta, mutta se että kyseessä ei ole ns.lomakausi eikä turisteja juuri olisi tuntuu hieman hassulta. Olemme 19-vuotiaat kaksostytöt ja matkustaisimme siis kahdestaan, miltä tämä mielestäsi kuulostaa?
Emme hae matkalta biletystä vaan aurinkoa,hyvää ruokaa ja shoppailua.Viime vuonna olimme New Yorkissa ja pidimme kovasti!
Voisitko vielä kertoa tästä summer surprises tapahtumasta milloin se siis varsinaisesti on? Entä miltä alueelta kannattaa mielestäsi katsoa hotelleja? kiitoksia todella paljon avustasi:)

Kati kirjoitti...

Hei taas! Tämänhetkisen lämpötilan tunnelmaan pääsette, kun menette 50°C -asteiseen saunaan ja heitätte kerran vettä kiukaalle:)

Dubai on aika turvallinen paikka, joten ei iästä pitäisi aiheutua ongelmia. Aurinkoa, hyvää ruokaa ja shoppailua löytyy. En usko että se turistien vähyys haittaa menoa, päinvastoin, ehkä saatte parempaa palvelua.

Kalleimmat ja hienoimmat hotellit sijaitsevat rannalla, kannattaa katsoa, jos vaikka heillä olisi kesätarjouksia; kysyntää kun elokuussa on vähemmän. Googlailemaan vain! Nyt tänne on myös tullut vähän halvempia hotelliketjuja kuten Ibis ja Premier Inn. Korttelilla ei varmaan ole kauheasti merkitystä, sillä taksilla täällä pitää joka tapauksessa liikkua joka paikkaan. Se ei ole kovin kallista. Jos ei hotelissa ole uimarantaa, heillä saattaa olla shuttle uimarannalle, esim. Jumeirah Beach Parc.

Parhaat ravintolat löytyvät täältä hotelleista, ne ovat auki ramadanin aikanakin koko päivän. Kannattaa käydä syömässä Friday Brunch!

Dubai Summer Surprises on kesätapahtuma ostoskeskuksissa, joka käsittää erilaisia aktiviteetteja ja esityksiä sekä alennusmyynnit!

Kuumia terkkuja täältä:)