ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)11.6.09

Dubai Municipality


Kävimme kurssikaverini kanssa tiistaipäivän ratoksi tutustumassa Dubai Municipality:yn (Dubain kaupungin viranomaiset, Dubain kaupungintalo), jonka perusti vuonna 1954 Dubain senaikainen hallitsija sheikki Rashid bin Saeed Al Maktoum huolehtimaan erityisesti kaupungin siisteydestä, arkkitehtuurisesta koordinoinnista sekä hallinnollisista ja kaupankäyntiin liittyvistä asiakirjoista. Vuosien mittaan Dubai Municipalityn tehtäväkuva on laajentunut käsittämään kansalaisten siviiliasioiden lisäksi esim. teiden rakentamisen, puistot, rakennusluvat, hautauspalvelut, sairaaloiden ja apteekkien tarkastukset, ...

Tutustumispäivämme teema: uutta ja vanhaa.

Ensiksi uutta: Vuodesta 1980 lähtien kaupungintalona on toiminut kuvassa oleva arkkitehtuuriltaan hyvin erikoinen rakennus, joka sijaitsee Bani Yasin kadulla Dubainlahden rannalla. Tavoitteenamme oli kerätä mukaan hurjasti esitteitä ja tietoa turisteilleimme. Nollareissu, mutta mielenkiintoistahan oli kuitenkin käydä tuon jännän rakennuksen sisätiloissa.

Ja sitten sitä vanhaa. Dubain ensimmäinen kaupungintalo sijaitsi Deira Old Souqin läheisyydessä myöskin Dubainlahden rannalla, ja se kunnostettiin museoksi (Dubai Municipality Museum) vuonna 2006. Kävelimme sinne Dubainlahden rantaa pitkin. Aurinkokerroin 50, hattu ja vesipullo; kyllä helteessäkin jaksaa taapertaa. Museorakennus oli tyypillistä islamilaista arkkitehtuuria. Museo käsittää kolme huonetta; näytteillä on valokuvia ja erilaisia vanhoja kirjeitä ja asiakirjoja. Retken kruunasi kuitenkin museon terassilta avautuva valokuvauksellinen näkymä Dubainlahdelle.

Pyörähdimme myös pienet kierrokset souqeissa, ajelimme abralla ja söimme salaatit Bastakiyassa. Kuin turistit konsanaan. Hiljaiseloa joka paikassa. Syksyllä uusin innoin!

Ei kommentteja: