ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)24.4.09

Rehellisyys maan perii

Eilen oli paikallisessa lehdessä artikkeli intialaisesta siivoojamiehestä, joka oli löytänyt 55000 dirhamia sisältävän lompakon Ajman City Centre -ostoskeskuksesta (Ajman on yksi seitsemästä Arabiemiraatista). Kyseisen siivoojan kuukausipalkka tuossa ostoskeskuksessa on vaivaiset 750 dirhamia. Silti hän palautti lompakon omistajalleen. Onneksi sai pienen löytöpalkkion!

Dubainlahdella dhow-alukset lastaavat ja purkavat kauppatavaroitaan. Puretut tavararöykkiöt (astianpesukoneet, stereot, maustesäkit, huonekalut,...) jäävät yöksi satamaan odottamaan hakijaansa. Siinä ne möllöttävät, kukaan ei niihin koske. Se on aina ihmetyttänyt minua.

Dubai on näihin päiviin asti ollut melkoisen turvallista aluetta, ja rikollisuuslukemat ovat pysyneet alhaisina. Tämä johtunee tiukoista rangaistuksista (sakot, vankila, maasta karkoitus). Viime aikoina on jonkin verran alkanut lehdissä näkyä tarinoita taskuvarkaista rannalla ja murtovarkaista tietyissä ekspatriaattikortteleissa.

Toissapäivänä ylitimme abralla Dubainlahden. Maksoimme kuljettajalle 10 dirhamin setelillä ja odottelimme kolikoita takaisin. Kun niitä ei alkanut kuulua, välähti mielessämme "Joko nyt, joko vihdoinkin?". Mutta ei, abran saavuttua vastarannalle kuljettaja ojensi meille neljä dirhamia.

Ei kommentteja: