ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)25.4.09

Arkkitehdin unelma

Minulta kysyttiin tietoja vedenalaisesta hotellista (Hydropolis Underwater Hotel), joka on suunnitteilla Dubaihin. Netissä surffatessani opin, että kyseessä on noin Lontoon Hyde Parkin kokoinen hotelli, jossa olisi 220 merenalaista sviittiä. Vastaanottotilat olisivat Jumeiran rannalla, josta varsinaiseen hotelliin siirryttäisiin junalla tunnelia pitkin. Projektilla on ilmeisesti ollut suuria ulkoisia (ympäristötekijät) ja sisäisiä (firman sisäiset tekijät) ongelmia, joten hotellin valmistumisajankohdasta ei löydy tietoa.

Törmäsin myös erittäin mielenkiintoisiin nettisivuihin www.dubai-architecture.info, joilla käsitellään paljon Dubain eri rakennusprojekteja. Kaupungilla liikkuessani katselen usein uhkeita pilvenpiirtäjiä, kaikki niin erilaisia, ja tulee mieleen, että Dubai on varmaankin arkkitehtien unelmapaikka. Jokainen rakennus on uniikki, kuin taideteos.

Tyttäreni sai kutsun synttäreille Palm Jumeirahiin (se kuuluisa palmusaari). Että tällaisissa piireissä me liikumme! Hänen ystävänsä asuu satumaisen kauniissa omakotitalossa, jokaisella talolla on oma palansa merenrantaa. Joka päivä voivat lapset leikkiä rannalla ja kerätä simpukoita. Taustalla näkyi upea Atlantis-hotelli - kuin Prinsessa Ruususen linna.

Viisi vuotta sitten asuinalueemme paikalla oli vain karu hiekka-aavikko. Kolme vuotta sitten valmistui omakotitaloalueemme. Nyt ympärillemme kohoaa korkeita omaperäisiä kerrostaloja valtavaa vauhtia. On metallinhohtoisia. On lohenpunertavia. On arabityylisiä. Lenkkeillessämme kylän ympärillä huomaamme jokaisella lenkillämme rakennuksissa edistystä. Yksi tiili lisää. Yksi ikkuna lisää. Onpahan jotain mielenkiintoista tarkkailtavaa siinä tuskaisessa hikoilussa (+34°C tänäkin iltana!).

Ei kommentteja: