ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)28.9.10

Khor Kalba ja Khor Fakkan


Sharjahin turismiviranomaiset lähettivät kutsun koulutukseen: "Back to Nature on World Tourism Day". Aina valmiina, vanha partiolainen kun olen! Matkaan meitä lähti eilen aamuvarhain noin 40 unista, mutta innostunutta turistiopasta.

Tiesittekö, että Sharjahin emiraattiin kuuluu alueita myös Intian valtameren puolella? Päivän ensimmäinen etappi oli Sharjahiin kuuluvassa Khor Kalbassa. Ecoventuren erinomainen opas tutustutti meidät mangrove-ekosysteemin saloihin. Nämä suojellut mangrove-alueet ovat rikkaita biodiversiteetiltään, ja sitovat juurillaan rantaviivaa paikalleen. Ne suovat myös oivan elinympäristön mm. monille kaloille ja linnuille.

Mangrove-retken jälkeen saimme kokeilla kanootti-ja kajakkimelontaa. Intian valtamerellä, auringon paahteessa, hiljaisuudessa, mangrove-alueen keskellä, vuoret taustalla. Mikäs tässä meloessa. Tällainen koulutus on oikeastaan aikamoisen kliffaa!

Luonto-osuuden jälkeen siirryimme buffet-lounaalle Oceanic-hotelliin, joka sijaitsee Khor Fakkanissa (Sharjah). Ravintolan ikkunasta oli kiva näkymä rannalle, jossa kolme puuta huojui ja voivotteli Intian valtameren leppeässä tuulessa...

Ennen kotimatkaa saimme vielä kuunnella Ecoventuren mielenkiintoisen luennon aiheesta "Wild Emirates", jolla tutustuimme tarkemmin Arabiemiraattien aavikkoon, vuoristoon, mereen ja mangrove-alueisiin. Nyt osaan erottaa naaras- ja koirasravun toisistaan ja tiedän, miksi arabialaisella ketulla on isot korvat!

Olipas muuten kiva tapa viettää Maailman Matkailupäivää!

Ei kommentteja: