ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)9.12.09

Wilfred Thesiger ja kamelimarkkinat
Eilinen kului opintomatkalla Al Ainissa. Tutustuimme muun muassa Jahili Fort:iin (linnoitus), jossa on uskomattoman mielenkiintoinen pysyvä näyttely englantilaisesta tutkimusmatkailijasta ja matkakirjailijasta Wilfred Thesigeristä (1910-2003). Thesiger vaelsi Arabian niemimaan eteläisissä osissa beduiinien seurassa vuosina 1945-1949 kulkien jopa kaksi kertaa Empty Quarter -hiekka-aavikon läpi.

In the desert
I had found
a freedom
unattainable
in civilisation.
-W. Thesiger-

Hänen kirjoistaan lienee tunnetuimpia "Arabian Sands" (1959), jossa hän kertoo matkoistaan Arabian niemimaalla ja kuvailee beduiinien häviävää elämäntapaa. Thesiger ystävystyi Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyanin kanssa (josta tuli myöhemmin Abu Dhabin hallitsija ja Arabiemiraattien ensimmäinen presidentti). Al Ainin museot keskittyvät paljon rakastetun Sheikh Zayed bin Sultan Al Nahyanin elämänvaiheisiin, olihan hän syntynyt ja kasvanut Al Ainissa. "Who ever has no past has neither present nor future" oli Sheikh Zayedin mottona hänen korostaessaan Arabiemiraattien perinteiden ja kulttuurin säilyttämisen tärkeyttä.

Ja sitten vaihteeksi viihteelle: tutustuimme myös Al Ainin kamelimarkkinoihin. Kamelit ovat niin hellyttäviä. Eikö tuollainen kuvassa oleva pikku sweety olisikin ihana yllätys joululahjapakettiin?

Ei kommentteja: