ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)13.12.09

Dubai International Film Festival (DIFF)

Dubaissa on menossa parhaillaan Dubai International Film Festival (9.-16.12.2009). Mekin osuimme lauantaina festareille vähän sattumalta käydessämme katsomassa ranskalaisen nuortenelokuvan "Le Petit Nicolas" (Pikku Nikke). Kuka luki pienenä kivoja Pikku Nikke -kirjoja? Minä ainakin, niitä oli kirjastossa iso liuta.

Elokuva esitettiin Madinat Arenassa (Jumeirah). Valtavan valaisevin vaaleanpunaisin tähdin koristellun salin yleisö koostui Dubain kahden ranskalaisen koulun oppilaista ja opettajista sekä Dubain silmäätekevistä ranskalaisista. Ja yhdestä silmäätekevästä suomalaisesta! Leffa oli ihan uskomattoman hauska - ehkä se Suomeenkin saapuu joku päivä.

Tänään festivaaleilla esitetään ensimmäinen Arabiemiraateissa tuotettu suuren budjetin elokuva "City of Life", ohjaajana Arabiemiraattien kansalainen Ali F Mostafa. Elokuva kertoo kolmen eri kulttuureista tulevan ihmisen elämästä Dubaissa; länsimaisen ekpatriaatin, intialaisen taksikuskin ja Arabiemiraattien kansalaisen; ja heidän kohtaamisistaan.

Palan halusta nähdä tuon elokuvan! Voisimmehan itsekin olla sen päähenkilöinä. Tänään kuitenkin sataa sataa ropisee kaatamalla jo toista päivää - parasta vain odottaa kotona villapaita päällä ja villasukat jalassa, että sade lakkaa ja tiet eivät enää tulvi.

2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Hei ! Onkos nuo sadepäivät x 2 peräkkäin kuin tavallisia siellä (talviaika)? Täällä eteläsuomessa alkoi nyt talvi. Eilen sai lapset tehtyä lumesta (n.5cm)lumipalloja ja tänään on jo 18.8 astetta pakkasta. hrrr. Matkaa sinne odotellaan jo kovasti. T. A&M

Kati kirjoitti...

Hei! Oman pienen kokemukseni perusteella voin sanoa, että täällä sataa noin kymmenisen päivää vuodessa ja ne ajoittuvat joulu- ja tammikuulle. On aika harvinaista, että sataa tauotta päivän tai kaksi. Tänään oli jo upea ilma, t-paidassa ja sortseissa oltiin taas ulkona. Tervetuloa!