ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)7.9.09

Se on täällä taas!


Mikä on vihreä ja seisoo niityllä? Raaka hevonen.

Mikä on keltainen, nelipyöräinen ja seisoo talomme edessä aamuisin? Kypsä koulubussi!

Hyvästi vanhempien hikoilut koulunpihalla. Koulubussi is back. Nyt Ramadanin aikana lapsemme haetaan aamulla kello 7.25, ja he palaavat iltapäivällä kello 14.15. Ramadanin jälkeen koulupäivät pitenevät hieman.

RTA (Roads and Transport Authority) määräsi viime vuonna Dubaissa, että koulubussit on muutettava turvallisemmiksi. Pikkuhiljaa ovat bussiyhtiöt tehneet vaadittavat muutokset busseihinsa. RTA antaa kuskeille muutaman päivän erityiskoulutuksen. Busseissa on oltava kuskin lisäksi apulainen huolehtimassa lapsista. Bussien ajonopeus ei saa enää ylittää 80 km/h. Bussit tulee maalata keltaisiksi, ja niissä tulee lukea selvästi "schoolbus". Myös bussin sisällä turvajärjestelyjä lisättiin; istuimille ja turvavöille asetettiin tietyt vaatimukset. En tiedä miten bussimme noudattaa kyseisiä turvaseikkoja, mutta väri ainakin on reippaan keltainen!

Ei kommentteja: