ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)2.9.09

Iftar
Maanantai-iltana kävimme ystäväperheemme kanssa ensimmäisellä iftar-buffetillamme tänä vuonna. Iftar tarjoillaan Ramadan-kuukauden aikana iltaisin auringon laskettua. Olimme valinneet kohteeksi Al Qasr -hotellin ravintolan Khaymat Al Bahar ("Tent of the beach"). Heidän iftarinsa lupasi arabialaisia herkkuja ja mm. ouzia (perinteinen lammas-riisiruoka).

Hotelli kuin tuhannen ja yhden yön saduista! Al Qasr -hotelli koostuu pienistä huviloista, kauniista puutarhoista, pienistä tunnelmallisista kaduista. Viehättävä. Meidät kyydittiin rannan lähellä sijaitsevaan ravintolaan kaksilla pikku kärryillä. Matka sinne hotellin aulasta kesti noin kymmenen minuuttia. Viiden lapsen koplastamme kärrymatka oli tietenkin huisin hauska!

Khaymat Al Bahar oli hurmaava arabialaistyylinen ravintola. Saimme ensin taateleita ja kuivattuja hedelmiä, jonka jälkeen siirryimme tutkimaan seisovien pöytien antimia. Valinnanvaraa oli runsaasti, poimin tähän vain muutamia: kikherne- ja munakoisotahnoja, leipää, salaatteja, grillattuja katkarapuja, kananmaksaa, lihaa, kanaa, riisiruokia (kuuluisin juuri tuo ouzi, jonka näette kuvassa) ja lopuksi hedelmiä ja arabilaisia jälkiruokia, unohtamatta perinteistä herkullista jälkiruokaa nimeltä umm ali (eräänlainen lämmin vanukas). Voi, mitä herkkuja!

Ennen kuin palasimme kärryillä takaisin autolle oli visiitti naistenhuoneeseen must. "Ihanaa, täällä on niitä rullia", huokaisi seitsenvuotias naisenalkuni. Hänen suurinta nautintoaan kun on kuivata kädet rullattuihin käsipyyhkeisiin ja sitten levittää iholle ihanan tuoksuista kosteusvoidetta.

Ei kommentteja: