ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)11.9.09

Dubain metro, osa 1

9.9.2009 oli tärkeä päivä Dubain historiassa. Dubain metron avajaiset! Metroja ei kaiketi täällä arabimaissa juuri ole, sillä Dubain metron rakentaminen on aiheuttanut suurta kohua. Metron toivotaan helpottavan liikkumista paikasta toiseen ja vähentävän liikenneruuhkia. Ensimmäisenä matkustajana sai kunnian toimia Dubain hallitsija, sheikki Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

Metron rakentaminen vaati 49 kuukautta, 28 biljoonaa dirhamia ja 30000 työntekijän panoksen. Ja kuinkahan monta hikipisaraa? Mutta ei turhaan: se on MLIKKM (Maailman Laajin Ilman Kuljettajaa Kulkeva Metro).

Tällä hetkellä on valmiina punainen linja, joka kulkee Al Rashidyasta Jebel Aliin (52,1 km). Avattu on toistaiseksi vain 10 asemaa; loput 19 on tarkoitus avata helmikuussa 2010. Vihreä linja, joka kulkee Al Qusaisista Health Care Cityyn (22,5 km) valmistunee vuoden 2010 aikana, asemia siinä tulee olemaan 18. Täysin valmistuttuaan Dubain metro pystyy kuljettamaan 1,2 miljoonaa matkustajaa päivittäin.

Metromatkustajat voivat valita kolmen luokan välillä: Golden Class (VIP), Women's and Children's Class ja Silver Class (Economic). Yksittäisen metromatkan hinta vaihtelee välillä 1,8 - 6,5 dhs.

Olen utelias. Aion kokeilla metroa lasten kanssa, kunhan tämä kohu hieman asettuu. Vaikutelmistamme tulee kertomaan tämän jutun osa 2. Jatkuu seuraavassa numerossa...

2 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Hei!
Löysin joku aika sitten blogisi. Käyn Dubaissa lomalla joka vuosi ja tuo metron tulo on kyllä mieluinen tieto! Kiva, että jaksat kertoa kuulumisia sieltä ja antaa vinkkejä.
Mukavaa syksyä sinne, vaikka siellä ilmassa ei mitään syksyn merkkejä olekaan!:)

Kati kirjoitti...

Hei!
Kiva tutustua tuollaiseen Dubai-faniin! Metrolla on ollut muutamia alkuongelmia (valtavat jonot joka paikassa, metron jumiutuminen asemalle kolmeksi tunniksi, matkustajien leikit hätäjarrulla), mutta eiköhän se pian kulje ongelmitta.
Syksyä ei tosiaankaan ole ilmassa, tänäänkin +42°C:)