ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)3.5.09

Kaikki on suhteellista

Kävimme tänään Mall of the Emiratesin Carrefourissa (ranskalainen tavarataloketju, joka on myös levinnyt laajalti ulkomaille). Carrefour lienee täällä suurin ja monen mielestä myös edullisin länsimaalainen tavaratalo. Sieltä saa lähes kaikkea maan ja taivaan väliltä, paitsi possua.

Carrefoureja on Dubaissa kolme (sekä jokunen pienempi Carrefour Express). Lähin niistä on meistä noin 30 km:n päässä. Alkuaikojen kulttuurishokin jyllätessä vaikeinta olikin hyväksyä, että täällä kaikki on niin kaukana. Ruokaostosten tekeminen tuntui pitkän ajomatkan ja hurjan liikenteen takia ylitsepääsemättömältä, ja ajatus siitä saattoi jopa viedä yöunet. Belgiassa kun meillä oli kaksi suurta ruokakauppaa ihan kodin vieressä.

Kaikkeen tottuu. Nykyään käyn usein isoilla ruokaostoksilla Carrefourin lisäksi myös Hyper Pandassa tai Spinneyssä, ne kun ovat "ihan tässä lähellä" - molempiin on kuitenkin matkaa noin 20 km. Olen kaiketi alkanut suhteuttaa käsitteitä "lähellä" ja "kaukana" Dubain mittakaavaan.

Tänään päivällä oli auton mittarin mukaan ulkolämpötila vain +33°C, ja yöksi onkin luvattu vaivaiset +28°C. Uskokaa täi älkää, mutta äsken ulkona käydessäni ilmassa tuntui ihan eräänlainen kylmä väre! Hi hi hi, toivottavasti basilikamme eivät palellu yöllä.

Ei kommentteja: