ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)14.5.09

Dubai Summer Surprises

Maailmantalouden tilanne on vaikuttanut myös Dubain turismiin: hotellitulot ovat pienentyneet, hotellihenkilökuntaa on jouduttu sanomaan irti,... ja, mikä pahinta, turistioppailla on vähemmän töitä! Silti DTCM:n (Department of Tourism and Commerce Marketing) pääjohtaja Khalid bin Sulayem sanoo Dubain turismin olevan terveellä ja vahvalla pohjalla.

Dubain turismin hankaluutena on pitkä, kuuma kesä. Dubain hallituksen tukemana kehitettiin 12 vuotta sitten Dubai Summer Surprises (DSS), jonka tarkoituksena on houkutella turisteja Dubaihin myös kesäisin sekä lisätä kauppojen menekkiä. Tänä kesänä DSS järjestetään 11.6.-14.8. välisenä aikana teemanaan "Surprising Dubai". Turistit ja Dubain asukkaat saavat nauttia erilaisista tapahtumista shoppailun (tapahtumaan tulee osallistumaan yli 4000 vähittäiskauppiasta), taiteen ja viihteen parissa pääasiassa eri ostoskeskuksissa.

Mainitsemisen arvoisia ovat esimerkiksi Sheila ja Abaya -muotitapahtuma (naisten perinteinen asu), lasten olympialaiset, paikallisten perinteiden teemaviikko (ruoka ja kulttuuri), valokuvanäyttelyt ja lasten tarinatuokiot. Luvassa on myös "cooleja" aktiviteettejä rannalla, kuten sadebileitä, grillijuhlia, kylpyjä. (Raportoin kesällä lisää siitä, kuinka viileät sadebileet toteutuivat +50°C -helteessä! toim. huom.).

Ei kommentteja: