ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS



--------------------------------------------------



DUBAI TUTUKSI (BLOGI)



18.8.11

Ensimmäinen Iftar 2011...




Kahta en vaihtaisi: Ramadan ja Iftar.

Ramadan-kuukausi on hiljainen kuukausi. Päivisin muslimit paastoavat, ja iltaisin auringon laskettua he kokoontuvat yhteen nauttimaan Iftar-aterian. Dubaissa näitä Iftareita löytyy mielin määrin. Ne ovat oiva tilaisuus tutustua arabialaiseen kulttuuriin ja varsinkin ruokiin.

Eilen kävimme nauttimassa Iftar-aterian The Meydan -hotellin Farriers-ravintolassa. Matkalla ravintolaan alkoi aurinko laskea Business Bayn pilvenpiirtäjien taakse...

Taateli suuhun. Siihen päättyy päivän paasto. Siitä alkaa Iftar.

Farriers-ravintolan Iftar oli onnistunut valinta; runsasmuotoinen arabialainen buffet. Todella herkullisia salaatteja (erityisesti tabouleh ja fattoush), pääruoat hyvin maukkaita (mm. couscous, ouzi, grillivartaat) ja jälkiruokana täydellisyyttä hipova umm ali.

Ramadan Kareem!

4 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Kati!
Voi mitä herkkuja... Me nautitaan täällä omista metsien herkuista: mustikoista, oman pihan musta- ja punaherukoista ja pian puolukoista.

Olemme menossa Abu Dhabiin joulukuussa, joten sitten noiden herkkujen ääreen. Siinä vaiheessa on niin mukava saada valoa ja lämpöä.

Mukava lueskella blogiasi, tulee paljon mielenkiintoisia kohteita esille. Kiva, että jaksat kirjoittaa.

t. Enzo ja Kirsi

PS. Millainen on tuo 3-äänne, joka ei ole kolmonen?

Kati kirjoitti...

Hei Kirsi ja Enzo! Olipas kiva kuulla kuulumisianne! 3-äänne on poikani mukaan a:n ja ä:n välistä ja mielestäni siinä kuuluu perässä myös vähän h tai r. Siis Na3Na3 olisi about "Nähnäh". Vain arabit osaavat sen oikein ääntää. Nauttikaa marjoista ja Suomen ihanasta syksystä! Hyvää Abu Dhabin matkaa! t Kati

mizyéna kirjoitti...

3-äänne on kurkkuäänne ja alkuun hankala mutta kyllä suomalainenkin sen oppii :)

Kati kirjoitti...

Kiitos, Mizyéna! Voinkin vastaisuudessa näissä ääntämiskysymyksissä kääntyä puoleesi. Puhutko sinä arabiaa?