ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS



--------------------------------------------------



DUBAI TUTUKSI (BLOGI)



11.3.10

Elämää Arabiemiraateissa

Arabiemiraateissa meillä naisilla on hyvät oltavat. Saamme ajaa autoa ja käydä töissä. Arabiemiraattien parlamentin (Federal National Council) 40 edustajan joukossa on 9 naista. Ensimmäinen naistuomari nimettiin Dubaihin joulukuussa. Yliopisto-opiskelijoista yli puolet on naisia. Kuulostaa hyvältä, eikö vain?

Perinteisesti vieraat naiset ja miehet eivät arabikulttuurissa ole kanssakäymisissä keskenään. Tämä näkyy vielä täällä Dubaissakin jonkin verran, vaikka emiraatti onkin aikamoisen modernisoitunut ja suurelta osin ekspatriaattien asuttama. Avoliittoa ei ole olemassa. On tyttöjen kouluja ja poikien kouluja (mutta suurin osa sekakouluja). Uimarannoilla on Ladies' Day. Metrossa on oma osastonsa naisille ja lapsille. Naistakseja on tarjolla nais- ja lapsimatkustajille.

Muutama kuukausi sitten lapseni tuli nyyhkien koulusta kertoen, ettei enää saanut istua kaverinsa vieressä koulubussissa. Pojat bussin takaosaan, tytöt bussin etuosaan. Sekoittaa ei voi.

Paikallisella poliisilaitoksella jouduin odottamaan kaksi tuntia, että saatiin naisvirkailija paikalle ottamaan sormenjälkeni. Miespuolinen virkailija pahoitteli minulle siinä odotellessani, ettei hän voinut sitä tehdä.

Ja eilen paikallisessa postissa odotimme vuoroamme odotushuoneessa, sukupuolet sikin sokin. Kunnes kanduraan pukeutunut virkailija kävi komentamassa, että miesten on istuttava vasemmalla puolella salia ja naisten oikealla.

Maassa maan tavalla!

2 kommenttia:

Nimetön kirjoitti...

maassa maan tavalla :) http://www.mtv3.fi/uutiset/ulkomaat.shtml/arkistot/ulkomaat/2010/03/1078316

t. Kirsi A

Kati kirjoitti...

Joo, näitä tapauksia on aina silloin tällöin. Tämä ei välttämättä ole mikään ideaalinen häämatkakohde...