ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)27.5.09

Terveydeksi!

Arabiemiirikunnista löydettiin ensimmäinen sikainfluenssatapaus viime viikolla. Sairastunut mieshenkilö oli tuonut taudin mukanaan matkaltaan Kanadasta. Hän on karanteenissa Al Ainin sairaalassa, mutta päässee kotiin muutaman päivän sisällä. Arabiemiraattien terveysministeriö laatii toimintasuunnitelmia pahimman varalle ja on myös päättänyt tuplata Tamiflu-varastonsa.

Shisha tai "hubbly bubbly" on vesipiippu, jossa poltetaan melassista ja hedelmänmakuisista aineista (omena, kirsikka, mansikka,...) valmistettua tupakkaa. Sen polttaminen näyttäisi olevan eräänlainen arabikulttuurin muoti-ilmiö nimenomaan nuorten keskuudessa. Kahviloissa ja ravintoloissa täällä se on jokapäiväinen näky (ja tuoksu!). Arabiemiraattien terveysministeriö on huolissaan naisten lisääntyvästä shishan poltosta. Shishan polttajat ilmeisesti kokevat sen vähemmän haitalliseksi kuin savukkeet - itseasiassa tunti shishan polttoa vastaa noin 70 savuketta (terveysministeriön mukaan). Valmisteilla on uusi tupakkalaki, joka rajoittanee myös shishan polttoa. Viime vuonna Dubain kaupunki kielsi jo shishan polton julkisilla virkistysalueilla, kuten puistoissa ja rannoilla.

Ei kommentteja: