ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)24.5.09

Kinokuniya

Rakkaudesta kirjoihin...

Dubai Mall:iin avattiin marraskuussa 2008 aivan uskomaton kirjakauppa: Kinokuniya. Se kuuluu japanilaiseen vuonna 1927 perustettuun kirjakauppaketjuun; jolla on 56 kauppaa Japanissa ja 22 kauppaa muualla maailmassa. Dubain Kinokuniyan pinta-ala on 68850 neliömetriä, ja heillä on myynnissä yli 500000 julkaisua!

Kun ensimmäisen kerran kävin Dubain Kinokuniyassa, koin tulleeni satumaahan. Valtavaan satumaahan, sillä kadotin siellä mieheni, ja minulta kesti viisi minuuttia löytää hänet.

Kirjat on lajiteltu houkuttelevasti aiheittain ja kielittäin (englanti, arabia, japani, saksa, ranska, kiina). Kiireetön tunnelma. Ajan pysähtyminen. Hurmiotilani. Tänne tulen, kun on tekemisen puutetta.

Tänään oli tekemisen puutetta. Siis Kinokuniyaan! Annoin ajan kulua, kellon pysyä piilossa. Haistelin kirjojen tuoksua. Koskettelin niiden kutsuvia kansia. Hyllystä tarttui mukaani taas pari mielenkiintoista kirjaa: kauniisti kirjaillut arabian kielen aakkoset lapsille sekä beduiineista kertova perinnekirja itselleni.

Ulkosuomalaisuudesta kärsien en ole koskaan vielä ehtinyt Helsingin kirjamessuille. Yrittelen täällä sitä kompensoida kaikin tavoin. Messut ovat yhä toivematkalistani kärkisijalla. Näyttää siltä, että saatan saada matkaseuraa; tyttäreni viihtyy aamusta iltaan nenä kiinni kirjassa.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kuvaus oli kyllä niin houkutteleva, että pitää sitten vissiin antaa sulle kirjalista, mitä voisit etsiä...Paljonko noista 500.000:sta on muuten englanninkielisiä, että kuinka erikoisia kannattaa yrittää:)
t. Piia

Kati kirjoitti...

Hi hi hi, lupaan laskea ne ensi kerralla;) Sanoisin että 3/4 kirjoista oli englanniksi. Lähetä lista vaan!