ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS



--------------------------------------------------



DUBAI TUTUKSI (BLOGI)



28.2.10

Namaste!*





Vietimme mielenkiintoisen viikon Nepalissa... Kathmandu, Kirtipur, Nagarkot, Bhaktapur. Huikaisevat vuorimaisemat. Uskomaton vihreys. Ihmisten tavaton ystävällisyys. Surullinen köyhyys. Tietä ylittävät lehmät. Upeat temppelit. Kaaosmainen liikenne. Hajoavat taksit. Ja se loputon patikointi.

Mieleenpainuvimman lomastamme kuitenkin teki majoittumisemme paikallisen perheen kotiin (Babu's Homestay Nepal). Kotimajoitus pienessä Lanagolin kylässä lähellä Kathmandua oli elämys, jota emme hevin unohda. Eivät varsinkaan lapsemme, jotka ystävystyivät Babun lasten, Aayushin ja Rujan, kanssa. Kanssakäyminen Babun perheen kanssa, Belkun (Babun vaimo) valmistama herkullinen Dal Bhat (perinneruoka riisistä ja linsseistä) ja nepalilainen tee, tutustuminen heidän perinteiseen kyläänsä, patikointi läheisillä vuorilla, vierailu paikalliseen kouluun. Babu toimii myös turistioppaana, ja pysyikin rinnallamme koko viikon. Voin lämpimästi suositella Babun kotimajoitusta sekä opastuksia! Tuo nepalilainen kolleegani on aivan uskomaton pakkaus.

Mielessä jo hahmotelma uudesta lomasta, jolla patikoidaan Annapurna-vuorten läheisyydessä. Babun kanssa tietenkin. I love Nepal.

* suomennos "Hei!"

2 kommenttia:

Tarja kirjoitti...

Voin kuvitella, että on ollut unohtumaton loma. Sen verran olen ystäväni kotimaasta kuullut ja siihen tutustunut. Huippua olisi päästä näkemään...

Kati kirjoitti...

Osta heti lentoliput! Annan sinulle kivan "Homestay"-osoitteen;)