ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)23.8.09

RAMADAN KAREEM! *

Arabiemiraateissa alkoi eilen Ramadan (muslimien paastokuukausi). Täällä kylässämme sitä ei pahemmin huomaa, paitsi että kahvilamme ikkunat on verhottu, jotta me ei-muslimit voimme nauttia siellä kahvimme paastoajia häiritsemättä.

Kuinka Ramadan vaikuttaa meidän ei-muslimien elämään? Päivisin suurin osa ravintoloista on kiinni, ja ne avaavat ovensa vasta auringon laskettua. Julkisesti ei saa syödä tai juoda, ei edes vettä.

Auringon laskettua monissa ravintoloissa on tarjolla iftar-buffet. Sellaiseen kannattaa käydä tutustumassa ehdottomasti. Se koostuu paljolti paikallisista erikoisuuksista, ja on erinomainen sukellusretki paikalliseen ruokakulttuuriin. Lisäksi iftarilla näkee usein paljon paikallisia ihmisiä perinteisissä asuissaan.

Ja surullinen uutinen: Kylämme oma ravintola Ruby's sulki ovensa eilen, ilmeisesti kannattavuussyistä. Nyyhkyn nyyhkyn. Se oli olennainen osa elämäämme Dubaissa. Kun uima-altaalla oli jano tai nälkä: Ruby's. Kun ei tiennyt mitä ruokaa illalla laittaa: Ruby's. Kun ei tiennyt mistään mitään: Ruby's. Heillä oli myös aterian kotiinkuljetus golf-kärryillä. Elämme toivossa, että paikalle ilmestyy joku uusi, ihana ravintola.

* Suomennos lienee "Hyvää Ramadania!"

Ei kommentteja: