ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)28.8.09

Father and Baby Room ja muita juttujaEkspatriaatit palailevat parhaillaan kesälomiltaan takaisin Dubaihin kaikista maailman kolkista. Täällä odotetaan huolestuneina koulunalkua ja sikainfluenssan mahdollista leviämistä. Gulf News:issa luki eilen, että kouluviranomaiset harkitsevat koulunalun siirtämistä marraskuun alkuun influenssavaaran takia. Olen sanaton. Perustan pian nuutuneiden kotiäitien yhdistyksen ajamaan etujamme...

Pyörähdin lasten kanssa Dubai Outlet Mallissa uimapukuostoksilla. On Ramadan, joten kaupoilla on taas kerran syy alennusmyynteihin. Alan vihdoinkin ymmärtää, että tämä maa todellakin on shoppailijan paratiisi!

Paikalliset miehet tuntuvat osallistuvan täällä lastenhoitoon. Usein iltaisin ostoskeskuksissa näkee perheenisien kantavan lapsiaan tai työntävän heitä rattaissa. Käydessäni Outlet Mallissa silmääni osui mainio yksityiskohta: sieltä löytyi "Mother and Baby Room"in lisäksi "Father and Baby Room"! Tasa-arvoa Arabiemiraateissa.

Usein minulta kysellään, millaista on naisen elämä Arabiemiraateissa. Paikalliset naiset käyttävät huivia (shela), multa meiltä ulkomaalaisilta sitä ei vaadita. Pukeutua tulee kuitenkin sovinnaisesti; ei liian lyhyttä, ei liian paljastavaa. Naiset saavat ajaa autoa ja käydä töissä. Lastensa kanssa yksin liikkuva nainen on etuoikeutettu; esimerkiksi lentokentän passijonoissa pääsen aina muiden ohitse.

Nuorin lapseni täytti eilen viisi. Vuodet vierivät. Huokaus. Toissailtana hän kysäisi: "Kuinka monta yötä tämä Ramadontti vielä kestää?" Onneksi hän ei ole vielä ihan aikuinen, jotta saamme nauttia näistä kivoista tokaisuista vielä jonkin aikaa!

Ei kommentteja: