ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)31.5.09

Ladies' taxi


Palatessamme viimeksi lentokentältä kotiin osui meille vaaleanpunakattoinen taksi, "Ladies' taxi". Houkutteleva kuin tikkari! Dubai Taxi toi nämä naiskuljettajien ajamat taksit Dubain katukuvaan 1. tammikuuta 2007 yleisön (musliminaisten) toivomuksesta. Palvelu on suunnattu naismatkustajille ja perheille, ja sen suosio on ollut suuri.

Taksien väritys on vaaleanpunainen ja beige. Työasuinaan kuljettajilla on vaaleanpunainen hattu, valkoinen päähuivi ja vaaleanpunainen jakkupuku. Oikein charmikasta! "Ladies' taxi" löytyy useimpien ostoskeskusten ja sairaaloiden edestä, lentokentältä tai puhelinnumerosta 04-2080808.

Naistakseja on Dubaissa noin 50 ja naiskuljettajia noin 100. He tulevat hyvin erilaisista kulttuureista. Dubaissa he ovat saaneet erityisen naistakseilta vaadittavan koulutuksen, joka sisältää ajo- ja suunnistustaitojen lisäksi kulttuuritietoutta sekä harjoittelua hätätilanteissa toimimisesta.

Meidän kuljettajanamme tuona kauniina toukokuun yönä oli intialainen (Kerala) naishenkilö, joka tottunein ottein ja eksymättä kiidätti meidät kotiin. Hänen mielestään elämä Dubaissa taksikuskina on riittävän turvallista. Joka tapauksessa työmahdollisuudet ovat täällä huomattavasti paremmat kuin hänen kotiseudullaan.

Viimeinen päivä toukokuuta. Näkemiin toukokuu, tervetuloa kesäkuu!

Ei kommentteja: