ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)13.2.12

Al Farooq Omar Ibn Al Khatab Mosque

Eilen tutustuimme kurssikaverini kanssa yleisölle jonkin aikaa sitten avattuun Al Farooq Omar Ibn Al Khatab -moskeijaan (Jumeirahin alueella). Moskeija rakennettiin alunperin vuonna 1986, mutta se purettiin ja rakennettiin uudelleen vuonna 2011. Rakennuttajana oli kuuluisa Al Habtoor Group, joka on niittänyt kunniaa erityisesti rakennus-, kiinteistö- ja autoalalla.

Uskomattoman kauniiseen Al Farooqin moskeijaan mahtuu samanaikaisesti noin 2000 rukoilijaa. Se on tehty turkkilaiseen ottomaani-tyyliin, mutta sisäkoristeluista löytyy myös mm. espanjalaisia ja marokkolaisia vaikutteita. Kaikki koristelut ovat käsityötä. Moskeijaa voisi kiertää ihastelemassa ja valokuvaamassa tuntikausia, sillä yksityiskohtia riittää.

Taas yhtä kokemusta rikkaampana...

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi Kati!
Onpa upea! Tuolla pitää käydä. Meillä on itänyt ajatus käydä Espanjan Cordobassa, siellähän on muistaakseni Euroopan suurin moskeija, jonka sisään on rakennettu katolinen kirkko.

Kiva, että jaksat kirjoitella blogiasi. Hyvää "talven" jatkoa sinne!

t. Enzo ja Kirsi

Kati kirjoitti...

Kirsi Ja Enzo! Hyvää talven jatkoa sinnekin! Täällä se taitaa jo olla ohitse...