ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)2.12.11

Happy Birthday, UAE!

Tänään on kulunut tasan 40 vuotta siitä, kun Arabiemiirikuntien liitto perustettiin (2.12.1971). Onnea! 40 huiman edistyksen vuotta. Kalastajakylästä miljoonakaupungiksi. Palmumajoista pilvenpiirtäjiin.

Syntymäpäivän kunniaksi antoi Sheikh Mohammed torstainkin koululaisille vapaaksi. Näin saamme juhlia kolme päivää putkeen tätä suurta tapahtumaa! On esimerkiksi perinnetapahtumia Heritage Village:ssa, paraati Emaar Boulevard:illa, erilaisia tempauksia ostoskeskuksissa ja ilotulituksia Dubainlahdella.

Itse kävimme tänään neljän perhen poppoolla seuraamassa UAE Ballooning Championship -tapahtumaa Meydanin raviradalla. Kuumailmapallot täytettiin tilaisuuden aikana ja ne valaistiin pimeässä yössä. Aikamoisen upea näky! Suosituimpia olivat ehdottomasti syntymäpäivien kunniaksi luotu kakkupallo sekä Sheikh Mohammedin ja hänen poikansa Sheikh Hamdanin kuvilla peitetty pallo.

Ja kyllä kotonakin on UAE:ta kannatettu koko viikko kaikin keinoin: liput liehuvat ovella, ja "I love UAE" -kaulaliinat lämmittävät sekä autoamme että omaa kaulaani (onhan täällä täysi talvi)...

3 kommenttia:

Teemu kirjoitti...

Satuimme olemaan vaimoni kanssa juuri tuolloin Dubaissa vierailulla ja varasimme ballooning retken torstai aamulle. Siellä oli 7 palloa ja mukana oli tosiaankin toi kakkupallo ja se kuvapallo. Hieno kokoemus. Suosittelen!

Kati kirjoitti...

Teemu, varmastikin ikimuistoinen kokemus!

Teemu kirjoitti...

Sain viimein aikaiseksi kuvankin nettiin:
http://www.flickr.com/photos/umeet/6530494171/in/photostream