ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)7.9.11

Metron vihreä linja ja FNC:n vaalit

Perjantaina 9.9.2011 - tismalleen kaksi vuotta Dubain metron punaisen linjan avaamisen jälkeen - avataan metron vihreä linja. Aikamoinen saavutus! 23 kilometrin pituinen vihreä linja kulkee välillä Al Qusais - Al Jaddaf ja käsittää 18 uutta metroasemaa sekä liittymäasemat punaiseen linjaan (Khalid Bin Al Waleed ja Union). Yhteensä punainen ja vihreä linja kattavat kokonaiset 75 km. Nyt kaikki metroilemaan! Huom. perjantaina linja aukeaa VIP-vieraille ja vasta lauantaina meille maan matosille...

******

Arabiemiraattien Federal National Council (eduskunta) muodostettiin Arabiemiraattien itsenäistyttyä vuonna 1971. FNC:llä on lainsäädännöllinen, mutta enemmänkin neuvoa-antava ja valvova, rooli. FNC:ssä on 40 edustajaa, ja kukin emiraatti on oikeutettu saamaan joukkoon omia edustajiaan väestön määrän perusteella. Isommat enemmän, pienemmät vähemmän, kuten aika usein tässä elämässä.

Vuosi 2006 oli historiallisesti tärkeä vuosi Arabiemiraateissa, sillä tuolloin FNC:n 40 edustajasta valittiin ensimmäistä kertaa 20 edustajaa vaaleilla (noin 7000 äänestäjää), loput 20 nimettiin hallitsijoiden toimesta. Samaisena vuonna myöskin ensimmäistä kertaa FNC:iin valittiin 8 naisedustajaa.

Seuraavat eduskuntavaalit ovat nyt 24. syyskuuta, ja tällä kertaa äänestäjiä tulee olemaan noin 130000, joista 46% naisia. Ehdokkaina vaalilistalla on 465 Arabiemiraattien kansalaista, joiden joukossa 85 naista. 74% äänestäjistä on alle 40-vuotiaita. Hallitsijat nimeävät yhä 20 edustajaa ja loput 20 valitaan vaaleilla.

******

Jännät paikat tiedossa täällä...

Ei kommentteja: