ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)30.5.11

Al-Ahmadiya School ja Heritage House
Abu Dhabin kaduilta on löytynyt gebardi ja Al Ainissa on ukkosmyrsky, mutta täällä Dubaissa elämä sujuu omaan rauhalliseen tahtiinsa...

Piipahdimme eilen kurssikaverini kanssa Dubain ensimmäisessä koulurakennuksessa (Al-Ahmadiya School) sekä sen lähellä sijaitsevassa perinteisessä arabialaisessa talossa (Heritage House).

Al-Ahmadiya School rakennettiin vuonna 1912, ja sen oppilaisiin kuului muun muassa Dubain edesmennyt hallitsija Sheikh Rashid Bin Saeed Al Maktoum (nykyisen hallitsijan eli Sheikh Mohammed Bin Rashid Al Maktoumin isä). Opetusaineisiin kuului Koraanin opiskelun lisäksi lakitiede, kielioppi, kalligrafia, historia, matematiikka, kirjallisuus ja tähtitiede.

Vuonna 1890 rakennetussa Heritage House:ssa on paljon katseltavaa. Vai tiedätkö jo, mikä on Al Mirfa tai Al Leewan taikka minä vuonna radio saapui Arabiemiraatteihin?

Museoissa ja kuumilla kujilla hortoilun jälkeen maistui superhedelmädrinkki läheisessä ravintolassa.

Ei kommentteja: