ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)10.5.10

Sharjah Calligraphy Museum
"Writing is the hand of language
and the language of the hand.
It is the scales of the mind,
the bearer of the heart,
the measurement of the will,
and the mirror of the soul."
(Mahmut Bedreddin Yazir)

Kalligrafian nimi tulee kreikkalaisesta sanasta 'kallos' (kaunis) ja tarkoittaa 'kauniin käsinkirjoituksen taidetta'. Arabialainen kalligrafia on saanut alkunsa jo noin 1200 vuotta sitten, ja sitä pidetään korkeimpana taiteen muotona, koska sen aiheet tulevat suurelta osin Koraanista ja runoudesta.

Sharjahin kalligrafian museossa (Sharjah Calligraphy Museum) on parhaillaan "Sharjah Calligraphy Biennial"-näyttely. Kävimme siellä eilen kurssikaverini kanssa ja ihastuimme totaalisesti. Museon oppaan avulla opimme kalligrafian erilaisia tyylejä ja yksityiskohtia. Uskomattominta oli, että oppaamme osasi tulkita meille noita kauniita kalligrafisia kirjoituksia. Saimme myös seurata kalligrafia pikkutarkassa työssään.

Museo järjestää kalligrafian opetusta. Opiskelijat ovat iältään 11-vuotiaasta ylöspäin, yläikärajaa ei ole. Kalligrafiksi pyrkivän tulee olla luonteeltaan kärsivällinen, ahkera, taitava ja harjoittaa kalligrafiaa joka päivä, sillä harjoitus tekee mestarin. Minusta ei siihen varmaan olisi - olisiko sinusta?

Ei kommentteja: