ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS



--------------------------------------------------



DUBAI TUTUKSI (BLOGI)



4.5.10

Paketti perillä!

Tyttäreni kummitäti kyseli, oliko hänen lähettämänsä paketti tullut perille...

Tästäpä tuli mieleeni, etten koskaan ole kertonut teille Dubain katuosoitteista. Katuosoitteet ovat täällä hyvin epämääräisiä, sillä suurella osalla Dubain kaduista ei ole nimeä. Usein käytetään ilmaisuja "Bur Dubaissa, lähellä Sheikh Zayed Roadia, vastapäätä Burger Kingiä" tai "Deirassa, Peugeot-autoliikkeen vieressä". Isoimmilla kaduilla on nimet (esim. Sheikh Rashid Road, Airport Road), mutta katunumeroiden puutteessa täsmennetään yhä "Airport Roadilla, lähellä Le Méridien -hotellia". Tässäpä varsinkin taksikuskeille haastetta...

Katuosoitteiden vajaavuudesta johtuen meillä Dubain asukkailla ei myöskään ole postilaatikkoa kotonamme. Olisihan postinkantajan vaikea tietää, että Silicon Oasis on "lähellä Nad Al Shibaa ja Al Awiria" ja, että talomme on kylässämme "sillä ja sillä puolella, ensimmäinen katu oikealle ja sitten vasemmalle ja sitten tien päässä".

Postilaatikkomme (PO Box) on mieheni töissä. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että kun mieheni käy töissä, hän tyhjentää postilaatikkoamme. Ja, kun mieheni on lomalla, kuten nyt, emme jaksa hakea postia.

XXX

Mieheni on palannut töihin kahden viikon loman jälkeen. Hei, kummitäti siellä Suomessa! Paketti oli saapunut. Kiitos!

Ei kommentteja: