ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)7.1.10

Maailman isoimpia uutisia

Bongasin eilen Gulfnewsista mielenkiintoisia uutisia:

Arabiemiraattien kansalainen, Nasr Al Niyadi, ja hänen skydiving-opettajansa, Omar Al Hegelan, suorittivat tiistaina BASE-hypyn Burj Khalifan 160. kerroksesta. Tämä oli pituudeltaan BASE-hypyn uusi maailmanennätys. Pudotuksella oli nopeutta 220 km/h, ja se kesti alle 1 min 30 s. Al Niyadi kuvasi hyppyä "elämänsä parhaaksi kokemukseksi". (Tuskin tuntisin samoin! toim.huom.)

Arabiemiraattien presidentti, Sheikh Khalifa bin Zayed Al Nahyan, lanseerasi eilen uuden tupakkalain, joka rajoittaa tupakan myyntiä ja myynninedistämistä Arabiemiraateissa. Laki kieltää myös muun muassa tupakan myynnin alaikäisille, tupakoinnin julkisissa kulkuvälineissä ja julkisilla paikoilla, tupakoinnin esim. kouluissa, sairaaloissa ja urheilutiloissa sekä tupakoinnin yksityisautoissakin alle 12-vuotiaan lapsen läsnäollessa. Lainrikkojia uhkaa yli kahden vuoden vankilatuomio ja sakot jopa miljoonaan dirhamiin asti. (Lomailijoillekin tärkeää tietoa! toim.huom.)

Tiistaina avattiin Dubaihin maailman korkein hotelli. Rotana-hotelliketjun Sheikh Zayed Roadilla sijaitseva Rose Rayhaan -hotelli on 333 m korkea, ja siinä on 72 kerrosta. Hotellimajoitusta on "vain" 65. kerrokseen asti. Huoneita on 482, ja osa niistä on sviittejä ja penthouseja. Hullut päivät menossa; halvin huone tällä hetkellä hintaan 400 dhs/yö. (Eikös joku etsinyt hotellia lomalleen - siitä nyt heti varaamaan! toim.huom.)

Aikamoinen viikko!

4 kommenttia:

arto kirjoitti...

Hei !
Hinnat on ainakin halvemmissa hotelleissa tosiaan madaltunut Dubaissa ja tuokin "hullut päivät" 400 dhs hinta alkaa olemaan suomi omenahotelli hintatasoa.(joka ei sis. mitään palveluja)

arto kirjoitti...

Hei !

Toinen näistä Base-hyppäjistä teki vielä voltin heti aluksi (huh huh!)
Tämäkin tuli pongattua DubaiTV:stä itselle iltasaduksi,ennen nukkumaan menoa. :)

Kati kirjoitti...

Moi! Jännä ajatella, että joku katselee Dubai-TV:tä siellä kaukana Suomessa! Ilmeisesti tulet pian katsomaan Burj Khalifaa livenä?

Arto kirjoitti...

Hei !

Talvilomaviikkoa kovasti odotellaan.
Todellakin Burj Khalifa nähtävä alhaalta ja varmaankin myös ylhäältä päin.
Toi matkakohteisiin edeltäkäsin tutustuminen on jo tullut perinteeksi. Sat-TV:n kautta näkyy meillä DubaiTV,Sama Dubai,SharajahTV,Abu Dhabi, Dubai Sport ja esim. naapurivaltio Omanin kanavalta katselin yhtenä iltana dokumenttia "palmusaarien" teosta Dubaihin (aivan hillitön hanke kokonaisuutena):)