ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)22.10.09

Souqin hurmaa


En ole viime päivinä paljon ehtinyt kirjoitella. Vietän enemmän aikaa museossa ja souqeissa kuin kotosalla. Mukavaa on ollut, mutta myös kuuma.

Souqeilla on oma historiansa. Dubai on jo vuosisatoja ollut kaupan keskus, jonne kamelikaravaanit ja laivat pysähtyivät kauppamatkoillaan. Souqeista se kaikki alkoi. Eräänlaiset ensimmäiset ostoskeskukset! Helmikauppiaat, maustekauppiaat, silkkikauppiaat. Sulkiessaan silmänsä voi kuvitella millaista souqeissa oli silloin kauan, kauan sitten. Vieläkin siellä on ihan oma tunnelmansa. Jatkuva hälinä, kauppojen sisäänheittäjät, tinkiminen, elämän nopea tempo.

Tunnen yhden mainion myyjän maustesouqissa. Hänen hulvatonta jutteluaan on hauska kuunnella, vaikkei olisi lainkaan kiinnostunut kokkaamisesta. Kaupasta löytyy kanelia Intiasta, sahramia Iranista, lääkettä parranajon haavoihin ja ihottumaan, farkkujen värjäysainetta, taateleita ja paljon hauskoja vitsejä. Sieltä poistuu aina hyväntuulisena. Ja ostoksia tehneenä.

Ei kommentteja: