ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)29.9.09

Kameleita ja haukkojaPalatessani tänään tyttäreni uimatunnilta päätin palata kotiin "Kamelireittiä" pitkin. Kutsun Kamelireitiksi tietä 69, joka kulkee Safa Parkista Nad Al Shibaan. Pidän siitä, vaikka se onkin hitaampi kuin moottoritie. Siinä on sitä jotakin jatkuvista rakennustöistä huolimatta.

Tämän Kamelireittini varrella on aiemmin järjestetty kameliraveja, mutta muutama vuosi sitten ravit on siirretty toiseen paikkaan, Al Ainin tien varrelle (ks. "Kameliravit" 30. maaliskuuta). Kamelireitillä on kuitenkin vielä runsaasti kameliliikennemerkkejä sekä kamelisairaala ("Dubai Camel Hospital"). Se on perustettu vuonna 1990, ja sen omistaa sheikki Hamdan bin Rashid Al Maktoum. Sairaala huolehtii hallitsijaperheen ja heidän ystäviensä 3000 ravikamelista.

Samaisen tien varrelle ollaan rakentamassa valtavaa Meydan-ravirataa. Itse asiassa siihen on tulossa kokonainen uusi kaupunginosa nimeltä Meydan City. Taas yksi jättiprojekti lisää Dubaihin. Ravirata avataan Dubai World Cupin käyttöön jo ensi vuonna.

Kamelireitiltä löytyy myös Falcon Heritage and Sports Center, vanhanaikaisen näköinen kaunis rakennus tuulitorneineen. Haukkametsästyshän on yksi tärkeimmistä pilareista Arabiemiraattien perinteissä kamelinkasvatuksen ja taatelinviljelyn lisäksi. Rakennuksessa on katettu sisäpiha ja sen ympärillä haukkojen myyntiin ja niiden tarvikkeisiin erikoistuneita kauppoja. On haukkojen kiinnitysnaruja, telineitä, naamareita. Jotkut haukat ovat jopa 10000 dirhamin arvoisia! Ei mikään halpa lemmikki.

"Saisinko ottaa linnun syliini?" intti tyttäreni kerran vietyäni hänet katsomaan haukkoja. "Voisinko silittää tuota lintua?" jatkoi hän. "Voitko ottaa kuvan minusta tuon linnun kanssa?" kyseli hän. Kun myyjä sitten herttaisesti hymyillen tarjosi valtavaa räpiköivää ja hyvin hermostunutta lintua tytölleni, ei hän halunnut mennä metriä lähemmäksi. Enkä ymmärrä miksi.

Ei kommentteja: