ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)17.8.09

Eläinystävämme


Jos joku kuvittelee, ettei täällä Dubaissa ole luontoa eikä eläimiä, on hän täysin väärässä! Kamelit ovat aavikolla, kalat meressä, mutta meillä on ihan oma eläinkantamme täällä Siliconissa...

Harva se päivä heräämme linnunlauluun. Usein keittiössä tiskatessani kiinnittyy ikkunan taakse hyttysverkkoon pikkulintu tarkkailemaan puuhiani. Ehkei se ole koskaan ennen nähnyt suomalaista. Tältä minä näytän! Tänään bongasin puutarhasta kaksi lintua, joiden suomenkielisiä nimiä en valitettavasti tunne: Little Green Bee-eater ja Red-vented Bulbul.

Pikkuystäviä meillä on toki lisääkin, kuten muurahaisarmeijoita ja koppakuoriaisia. Kärpäsiä ja hyttysiä myös, vuodenajasta riippuen.

Olen helpottunut, ettei sisällä eläimiä näy. Vietimme tosin 15 minuuttia eräänä iltana yrittäen saada kiinni pientä sisiliskoa, joka kiipeili olohuoneemme seinällä. Vauhdikas veijari.

Varoitettu meitä on täällä vain muutamasta ötökästä. Punaselkäisen hämähäkin (Redback Spider) purressa tulee mennä lääkäriin. Sellaisen olen nähnyt kerran näiden kahden vuoden aikana autotallissamme iltakävelyllään. Naapurimme taas löysi eräänä iltana autotallinsa seinältä 9 cm:n pituisen skorpionin. Taisivat mennä yöunet häneltä sinä yönä.

Ei kommentteja: