ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)24.7.09

Ramadan ja koulunalku

Tänä kesänä olemme eläneet jännityksessä. Arabiemiraatit päättivät heinäkuun alussa, että koulunalkua lykätään syyskuun 23. päivään ramadanin takia. Asia sai varsinaisesti alkunsa sheikki Mohammedin nettisivuilta, joilla hän kyseli yleisön mielipidettä asiasta.

Ulkomaalaisten ja yksityisten koulujen protestoidessa myöhäistä koulunalkua päätyivät Arabiemiraattien viranomaiset siihen lopputulokseen, että koulunalkua joutuvat lykkäämään vain ne julkiset ja yksityiset koulut, jotka seuraavat Arabiemiraattien opetusohjelmaa.

Meidän ranskalaista opetusohjelmaa seuraavan koulumme pitäisi siis avata ovensa 2. syyskuuta. Helpotuksen huokaus. Viime vuoden lopulla hätäilimme, kun muslimipyhien takia koululaisemme olivat koulussa joulukuussa vain 5 kokonaista koulupäivää. Sen takia joutuivat lapsemme jo käymään koulua muutamana lauantaina. Jos nyt olisimme aloittaneet kolme viikkoa suunniteltua myöhemmin, olisi se merkinnyt varmaankin useita menetettyjä lauantaipäiviä sekä lyhennettyjä lomia.

Lisäksi, kesä on ollut yhtä seuranpitoa, korttipeliä ja pöytätennistä sisätiloissa. Jos koulu alkaa kolme viikkoa myöhemmin, muutun varmaan pingispalloksi! Ping pong!

Rakkaat Lukijani, on tullut aika lomailla - olemme kauniissa kotomaassa seuraavat pari viikkoa. Viileissä kesäilloissa, sinisissä mustikkametsissä. On tätä jo odotettukin! Seuraan sähköpostiani Suomessakin, mutta muutoin palaan kuvioihin vasta elokuun puolivälissä. Ma salama!

Ei kommentteja: