ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS



--------------------------------------------------



DUBAI TUTUKSI (BLOGI)



15.7.09

Mennään Al Ainiin, eikä ikinä pois, mennään Al Ainiin!



Karistimme Dubain pölyt jaloistamme maanantaina ja lähdimme kahden päivän minilomalle Al Ainiin. Al Ain kuuluu Abu Dhabin emiraattiin ja sijaitsee Dubaista etelään. Ajomatka sinne kesti noin 1,5 tuntia. Saimme kaupungista heti hyvin viehättävän vaikutelman: erittäin arabialainen, ei nostureita eikä kaivinkoneita, paljon puistoja. Al Ainia kutsutaankin Arabiemiraattien "puutarhakaupungiksi".

Olimme varanneet yön hotellista Mercure Grand Jebel Hafeet, joka sijaitsee Jebel Hafeet -vuoren rinteellä. Nousu sinne kiemurtelevaa vuoristotietä pitkin kesti parisenkymmentä minuuttia. Kyllä maksoi vaivan: hotellista avautui upea näköala alas kaupunkiin. Unohtamatta hotellin minigolfia, pingispöytää, petankkia, uima-altaita liukumäkineen, lasten vesileikkikenttää, lasten leikkihuonetta... Paratiisi lapsillemme! (Paratiisi äidillekin: nautin puoli tuntia hieronnasta! toim. huom.)

Maanantai-iltana tutustuimme Al Ainin 40 hehtaarin laajuiseen eläintarhaan (Al Ain Wildlife Park and Resort) iltahämyssä tarkoituksenamme seurata eläimiä niiden yöpuuhissa. Todellakin! Suurin osa niistä nukkui - yöpuuhaa parhaimmillaan. Onnistuimme kuitenkin näkemään hereillä olevan komean urosleijonan ja apinoita iltapesulla. Zeebratkin olivat jo pukeutuneet raidallisiin yöpukuihinsa.

Tiistaina kävimme Al Ain Palace Museum:issa, joka on museoksi kunnostettu sheikki Zayed Bin Sultan Al Nahyanin asuinpaikka (eli vuosina 1918-2004). Sheikh Zayed oli mukana perustamassa Arabiemiirikuntia vuonna 1971 ja toimi myös niiden ensimmäisenä presidenttinä. Tätä loistavaa hallitsijaa kutsutaan usein Arabiemiirikuntien isäksi (Father of the UAE). Itse asiassa hänen palatsinsa on eräänlainen "kylä", jossa on valtavasti eri rakennuksia ja huoneita. Seinille on ripustettu valokuvia ja maalauksia Sheikh Zayedin elämästä. Hän oli 19 pojan ja 11 tyttären isä. Ei ihme, että palatsin alueella oli oma koulunsa!

Onnistunut miniloma. Vähän kulttuuria. Paljon pelejä ja uima-allasta. "Voidaanko pian mennä uudestaan Al Ainiin?" kysyvät lapset. Ja lasten suustahan kuulee totuuden!

Ei kommentteja: