ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)24.6.09

Pöpöhyökkäys

Dubaissa terveydenhuolto on Arabiemiraattien kansalaisille erittäin edullista ja useimmiten jopa ilmaista. Tänne muuttaville ekspatriaateille se ei sitä ole, joten heidän tulisi hankkia sairausvakuutus työnantajiensa kautta. Tänne matkustavilla turisteilla olisi hyvä olla matkavakuutus, joka kattaa myös yksityiset terveyspalvelut.

Olen aina luullut, että pöpöt kuolevat kuumuudessa! Luulisi tämänkin päivän +47°C asteen puitteissa meidän olevan aivan turvassa niiltä. Mutta ei, viimeisen kuukauden ajan kotimme on toiminut lähinnä sairaalana. Yskimistä ja nuhaisia neniä siellä täällä. Lääkärissä on käyty joka viikko. Öisin olen saanut leikkiä Florence Nightingalea kuumelääkettä kiikuttaen. Koulubussi on monena aamuna lähtenyt vajaalla miehityksellä.

Jännityksellä olemme odottaneet tähän päivään asti pääsemmekö lentämään Belgiaan huomenna korvasärkyisen pikkuisemme kanssa. Voi sitä riemua, kun lääkäri antoi tänään lentoluvan! Siirrymme viikoksi nauttimaan Belgian Ardenneista, friteistä, kirsikkaoluesta ja ystävien seurasta. A bientôt!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hei, luimme blogisi alusta loppuun mielenkiinnolla, sillä suunnitteillamme olisi tehdä matka dubaihin:) Hurjat lämpötilalukemat kuitenkin mietityttävät koska matkan ajankohta osuisi elokuulle. onko silloin mielestäsi järkeä matkustaa/tulla lomalle dubaihin? Onko maassa turismia silloin ollenkaan? Muitakin vinkkejä olisi kiva kuulla:)
kiitos jo etukäteen.

Kati kirjoitti...

Hei! Elokuu on Dubaissa todella kuuma kuukausi, lämpötila lähenee +50°C. Lisäksi kosteusprosentti on korkea. Jokainen ihminen sietää kuumuutta vähän eri tavalla. Mites te?

Paras aika tulla Dubaihin on yleensä loka-marraskuu sekä maalis-huhtikuu. Heinä-elokuussa turisteja on vähän.

Kannattaa miettiä, mitä haluaa lomalla tehdä! Kesällä voi toki sisätiloissa tehdä kaikenlaista (shoppailu (huom. Dubai Summer Surprises!), ilmastoidut museot, galleriat, hiihto, luistelu...), mutta ulkona on tukala kävellä tai olla (esimerkiksi syödä terassilla). Uima-altaalla voi toki olla koska vesi viilentää ihanasti (uima-altaat kylmennetään kesällä).

Tervetuloa vain! Huom. noin 20. pvä elokuuta paikkeilla alkaa ramadan, jolloin suurin osa ravintoloista ja baareista on valoisana aikana kiinni.