ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)20.5.09

Koululaisemme Dubaissa

Lapsemme käyvät Dubain ranskankielistä koulua. Kouluviikot ovat viisipäiväisiä; sunnuntaista torstaihin. Koulu alkaa aamuisin klo 8.10 ja päättyy klo 13.50. Päivällä on kaksi 15 minuutin välituntia, joilla lapset leikkimisen ja vessassa käynnin lisäksi myös syövät kylmälaukkuihin pakkaamani eväät. Lämmintä kouluruokailua ei ole.

Opiskeltavat aineet lienevät samoja kuin Suomessa - omana vertailupohjanani on Belgian Eurooppakoulu, jossa aineet olivat hyvin samankaltaisia. Opetus on ranskaksi, mutta pakollisia ovat myös englanti ja arabia, joita molempia on kolmesti viikossa. Vanhin poikani osaa jo lukea kirjoitettua arabiaa kahden vuoden opiskelun jälkeen!

Luksusta on koulubussijärjestelmä, nimittäin bussi hakee lapsemme kotiovelta klo 7.05 aamuisin. Sanomattakin on selvää, että äiti saattaa lapsensa bussiin aamutakissa ja toisinaan vielä pötkähtää hetkeksi uudelleen pitkälleen lasten lähdettyä! Sellaiset kissanpäivät on minulla. Miau! Bussi palauttaa lapset kotiovelle klo 14.20 iltapäivällä.

Dubai School Inspection Bureau (DSIB) on juuri saanut valmiiksi Dubain koulujen laatua mittaavan selvityksen. Sitä voi tutkiskella osoitteessa www.khda.gov.ae Dubain hallituksen sivuilla. Vierailtuaan 189 yksityisessä ja julkisessa koulussa Dubaissa lokakuun 2008 ja huhtikuun 2009 välisenä aikana DSIB on jakanut koulut neljään tasoon: epätyydyttävä, hyväksyttävä, hyvä ja erinomainen. Tasoa arvioidaan seuraavien kriteereiden pohjalta: oppilaiden kehittyminen, koulun tuki oppilaille, opetuksen laatu, koulun johto, kuinka koulun opetussuunnitelma vastaa oppilaiden tarpeita ja koulun toiminta yleensä.

Raportissa vedetään tarkasteutuista kouluista seuraavat johtopäätökset: Yhdeksän kymmenestä koulusta on tasoltaan hyväksyttävä tai parempi. Neljä kymmenestä koulusta on tasoltaan hyvä tai erinomainen. Kolme neljäsosaa epätyydyttävistä kouluista on yksityisiä. Noin 20000 oppilasta saa epätyydyttävää opetusta.

Iloksemme uutterien lastemme koulu, tuo 1061 oppilaan ranskalaista opetusohjelmaa seuraava yksityinen koulu, sai arvosanakseen "hyvä". Ehkeivät lapsemme siis ihan hunningolla ole.

Ei kommentteja: