ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)11.5.09

Emirates Airline ja Airbus A380


Maailman ääriin ja takaisin! Ylitimme Helsinki City Run:in (lämpötila +9°C) maaliviivan loistokkaasti Olympiastadionilla. Kiitos kannustuksesta perheelle ja ystäville! Onnellinen mieli, mutta jäätynyt olo, jota sulattelimme tunnin saunan lauteilla.

Takaisin lensimme Lontoon kautta Emirates Airlinen uudella Airbus A380-800:lla, tuolla legendaarisella kaksikerroksisella lentokoneella, jonne mahtuu noin 500 matkustajaa, ja jonka First Class:issa on suihku ja baaritiski. Emirates on tilannut kyseistä lentokonetta 58 kpl, joista tähän mennessä vasta viisi on toimitettu Dubaihin.

Odotin ekstaasia, mutta lentokonehan se vain oli siinä missä muutkin (mielipiteeni johtunee siitä, etten matkustanut First Class:issa! toim. huom.). Minusta vaikuttavinta oli jonotus lähtöportilla 500 muun matkustajan kanssa. Lapsista vaikuttavinta oli lentokoneen yli tuhat tietokonepeliä ja elokuvaa.

Emirates on Dubain oma lentoyhtiö, joka perustettiin vuonna 1985. Lentoyhtiöstä vastaa sheikki Ahmed bin Saeed Al Maktoum, joka on Dubain nykyisen hallitsijan, sheikki Mohammedin, setä. Emirates on yksin maailman nopeiten kasvavista lentoyhtiöistä; vuonna 2008 sillä oli 25 760 työntekijää. Emirates lentää 101 kohteeseen 61 maassa ja kuudessa maanosassa. Lokakuussa 2008 Dubain lentokentälle avattiin Terminaali 3, joka on omistettu kokonaan Emiratesin lennoille.

Ei kommentteja: