ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)20.4.09

Vaaleanpunaiset flamingot ja kapistus


Tänään kävimme tutustumassa Ras al-Khorin luonnonsuojelualueeseen (Ras al-Khor Wildlife Sanctuary). Tämä 6,2 neliökilometriä laaja alue sijaitsee Dubaissa Al Ainin tien varrella, ja on ainoa suojeltu suoalue Arabiemiraattikunnissa. Biologiselta diversiteetiltään se on erittäin rikas. Vuodesta 1998 lähtien alueesta on vastannut Dubai Municipality. Kuuluisa se on vaaleanpunaisista flamingoistaan, joita lasketaan siellä olevan noin 1000 yksilöä ja talvella jopa 2300 yksilöä, kun muuttoflamingot (ekspatriaatteja nekin!) liittyvät joukkoon.

Vierailimme kahdessa eri tähystystornissa, joista näimmekin kiikareilla koko joukon flamingoja, mutta kovin kaukaa. Vartija kertoi parhaan vierailuajan olevan aamulla ja erityisesti talvikuukausina.

Veimme lomailevat lapsemme lounaalle Courtyard-gallerian sisäpihalle. Yksinäinen sisilisko kiipeili aurinkoisella seinällä ja katseli meitä kummissaan. Löysin pihalta kuvassa olevan viehättävän vanhan kapistuksen. Kuulemani mukaan se olisi eräänlainen juomavesisäiliö, mutta jos jollakulla on tarkempaa tietoa, kertokaa minullekin!

Saman rakennuksen yläkerrassa sijaitsevan Total Arts -gallerian seuraava näyttely avataan 5. toukokuuta. Se on iranilaisen taiteilijan Ramtin Zad:in "Dreamworld".

Ei kommentteja: