ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS--------------------------------------------------DUBAI TUTUKSI (BLOGI)10.4.09

Työmuurahaiset

Vietin tunnin tyttäreni kanssa sairaalan ensiavussa hänen koulussa loukkaantuneen pikkurillinsä takia. Ensiavussa makasi monta nuorta rakennusmiestä paareilla liikkumatta. Veritahroja näkyi siellä täällä. Sairaanhoitaja kertoi ensiavun potilaiden koostuvan suurimmaksi osaksi loukkantuneista rakennusmiehistä. Heidän hiellään ja verellään on Dubai rakennettu.

Dubaihin ilmestyy uusia pilvenpiirtäjiä kuin sieniä sateella. Aasialaiset työmiehet tekevät rankkoja työvuoroja kuusi päivää viikossa kuin ahkerat muurahaiset. Palkka ja majoitusolosuhteet eivät ole hääppöiset. Kotimaa on kaukana. Rakkaat ovat kaukana.

Helmikuisella Keralan (Intia) matkallamme kuulimme, että noin 40% Keralan väestöstä on lähtenyt töihin Golfin alueen maihin. Päämääränä on palata säästöt mukana takaisin Keralaan ja aloittaa parempi elämä.

Luin lehdestä, että nyt talouskriisin takia on noin 50% Dubain rakennustyömaista laitettu jäihin. Odotellaan parempia aikoja. Rakennusmiehiä on lähetetty takaisin kotimaihinsa. Monen unelmat pirstaleina.

Siinä ne työmiehet vielä makaavat liikkumatta paareillaan. Sanaakaan englantia he eivät puhu. He kärsivät hiljaa.

Poistuimme sairaalasta pieni laastari pikkurillin ympärillä. Me onnekkaat.

Ei kommentteja: