ETUSIVU TIETOA DUBAISTA MITÄ TEHDÄ DUBAISSA BLOGI YHTEYDENOTTO IN ENGLISH EN FRANCAIS



--------------------------------------------------



DUBAI TUTUKSI (BLOGI)



28.3.09

Prologi

13 vuotta Belgiassa Manneken Pisiä ja frittejä ja sitten... Dubaihin. Elämänmuutos. Täältä tullaan kamelit ja taatelipalmut!

Muutin belgialais-suomalaisen perheeni kanssa tänne Dubaihin elokuussa 2007. Kun lentokoneemme laskeutui tänne aamulla kuuden aikoihin, keikkui lämpötila jo silloin +35° tienoilla. Kuumuus ja epätoivo iskivät yhtä aikaa. Sen kesän kuumin päivä, kuulin myöhemmin.

Noin vuosi meni uuteen kulttuuriin tottuessa. Sitä piti maistella. Haistella. Ja taistella. Kuumuus, pitkät välimatkat, hurja liikenne. Nelikaistaiset liikenneympyrät. Kuusikaistaiset moottoritiet.

Vähitellen aloin liikkua täällä kuin kala vedessä. Tai kuin kameli aavikolla:) Aloin jo puhua muotoon "näin meillä Dubaissa". Ympäröivä kulttuuri kiehtoi. Halusin tietää siitä enemmän. Halusin myös löytää jotain mielekästä tekemistä.

Osallistuin tammikuussa 2009 DTCM :n (Department of Tourism and Commerce Marketing, Government of Dubai) järjestämälle kahden viikon pituiselle «Tour guide» -kurssille, jolta sai turistioppaan pätevyyden Arabiemiraattien alueelle.

EU-kiemuroiden parista turistioppaaksi. Luonnollista urakehitystä?

Ehkä tämän blogini välityksellä Dubai tulee teillekin tutuksi. Ainakin minulle!

Ei kommentteja: